Масленки с орехи, мед и коняк

Необходими продукти:
120 грама орехови ядки
220 грама масло със стайна температура
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица коняк
350 грама брашно
100 грама пудра захар + малко да овалване на готовите сладки
1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото заедно с меда до получаването на кремообразна консистенция. Налейте лъжица коняк и разбийте още веднъж.
Нарежете или счукайте ореховите ядки, смесете ги с пресятото брашно, добавете пудрата захар и солта. Комбинирайте с маслената маса и бързо замесете тесто (не месете дълго време).
Оформете като топка и покрийте с найлоново фолио. Сплескайте тестото и го приберете в хладилника за 2-3 часа.
Когато се охлади, оформете малки топчета от него (около 2 чаени лъжици тесто за направата на една масленка), които подредете в тава, покрита с пергамент. Нека има около 5 сантиметра помежду им.
Изпечете сладките в загрята до 180 градуса фурна за 15 минути (до златисто).
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
Коментари към Масленки с орехи, мед и коняк