Масленки с орехи, мед и коняк
Необходими продукти:
120 грама орехови ядки
220 грама масло със стайна температура
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица коняк
350 грама брашно
100 грама пудра захар + малко да овалване на готовите сладки
1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото заедно с меда до получаването на кремообразна консистенция. Налейте лъжица коняк и разбийте още веднъж.
Нарежете или счукайте ореховите ядки, смесете ги с пресятото брашно, добавете пудрата захар и солта. Комбинирайте с маслената маса и бързо замесете тесто (не месете дълго време).
Оформете като топка и покрийте с найлоново фолио. Сплескайте тестото и го приберете в хладилника за 2-3 часа.
Когато се охлади, оформете малки топчета от него (около 2 чаени лъжици тесто за направата на една масленка), които подредете в тава, покрита с пергамент. Нека има около 5 сантиметра помежду им.
Изпечете сладките в загрята до 180 градуса фурна за 15 минути (до златисто).
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Обикновен маслен крем
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
Коментари към Масленки с орехи, мед и коняк