Сладки питки с масло и орехи
Необходими продукти:
500 грама брашно
220 грама пудра захар
1 чаена чаша орехи (или други ядки по ваш избор)
2 супени лъжици масло
5 яйца + 1 жълтък за намазване
3 чаени лъжици бакпулвер
щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесете в купа брашното с яйцата и маслото, прибавете пудрата захар, бакпулвера и щипка сол. Замесете гъсто тесто, в което сложете ореховите ядки.
Разделете го на 4 равни части и оформете питки с ширина на длан и височина около 2 пръста. Подредете ги в тава, чието дъно сте подмазали с олио, а повърхността им намажете с жълтък.
Изпечете ги в загрята до 175 градуса фурна за около 15-20 минути (докато се зачервят).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Орехи - ползи и вреди
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Обикновен маслен крем
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
Коментари към Сладки питки с масло и орехи