Сладки питки с масло и орехи

Необходими продукти:
500 грама брашно
220 грама пудра захар
1 чаена чаша орехи (или други ядки по ваш избор)
2 супени лъжици масло
5 яйца + 1 жълтък за намазване
3 чаени лъжици бакпулвер
щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесете в купа брашното с яйцата и маслото, прибавете пудрата захар, бакпулвера и щипка сол. Замесете гъсто тесто, в което сложете ореховите ядки.
Разделете го на 4 равни части и оформете питки с ширина на длан и височина около 2 пръста. Подредете ги в тава, чието дъно сте подмазали с олио, а повърхността им намажете с жълтък.
Изпечете ги в загрята до 175 градуса фурна за около 15-20 минути (докато се зачервят).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Картофени шишчета с масло
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Масло от рапица
- Хлебен пудинг
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
- Тутманик
- Черен орех
Коментари към Сладки питки с масло и орехи