Мариновани сардини по испански
Необходими продукти:
- 10-12 броя замразени сардини
- 1 чаена чаша зелени маслини
- 5 скилидки чесън
- 1 голям морков, нарязан във форми по избор
- 3 дафинови листенца
- 1-2 червени чушки
- 10 зърна черен пипер
- 1 чаена чаша зехтин
- 1/2 супена лъжица кашерна сол
- 1 чаена чаша вода
- 1 супена лъжица оцет
Начин на приготвяне:
Почистете сардините и ги сложете в купа. Около рибките подредете маслините, скилидките чесън, морковите, дафиновите листенца, чушките и поръсете със зърната черен пипер.
Добавете солта, зехтина, водата и оцета. Затворете съда с капак и загрейте сместа до кипване. Намалете температурата и гответе още 40 минути на тих огън. Съхранете на хладно, поднесете добре изстудена с питие по избор.
Наздраве и да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foxyfolksy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Мариновани свински уши
- Използвайте сок от кисели краставици, за да направите месото по-крехко
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Мариновани цели моркови с чесън и оцет
- Мариновани сушени пилешки гърди с подправки
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Бързо маринован червен лук
Коментари към Мариновани сардини по испански