Сандвич със сардини и маринован червен лук

Необходими продукти:
За сардините:
- 4 почистени сардини, без глави
- 1 супена лъжица брашно
- щипка морска сол
- черен пипер
за мариноването на лука:
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 глава червен лук
- 1 супена лъжица захар
- 2 супени лъжици винен оцет
- 1 супена лъжици каперси
- 1 шепа магданоз, нарязан
за сервиране:
- 4 филии хляб с квас
- 50 грама меко масло
- 2 супени лъжици пълнозърнеста горчица
- 1 домат, нарязан на тънки филийки
Начин на приготвяне:
С остър нож разрежете рибата по дължина, за да може да се разтвори (като пеперуда). Отрежете перките и опашката с ножица.
Сложете рибата върху дъска с кожата нагоре и внимателно натиснете гръбнака й, за да се отдели от филето. Това ще разхлаби гръбначния стълб от рибата. Внимавайте, ако натискате прекалено силно ще превърнете месото на сардината в каша.
Обърнете рибата и издърпайте гръбнака, почистете и всички костици, които са останали. Прокарайте пръст през рибата, за да проверите за малко кости.
Брашното сложете в чиния и подправете с малко сол и прясно смлян черен пипер. Покрийте всяка сардина с брашно и изтупайте излишното. Оставете в чиния настрана, докато приготвите лука.
Мариновайте лука като в една супена лъжица зехтин в тиган. Добавете лука и пържете за 4-5 минути, като разбърквате редовно, докато омекне, но не бива да покафенява. Разбъркайте вътре в захарта, оцета, каперсите и гответе за няколко секунди, като не спирате бъркането. Отстранете от огъня и прибавете магданоза.
Загрейте останалия зехтин и изпържете в тях сардините от двете страни.
Опечете хляба на тостер или сух тиган. Смесете маслото с горчицата и намажете филиите. Върху всяка сложете няколко резена домат, сардина и от топлия маринован лук.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Зеленчуков сандвич с веган майонеза
- Сладък сандвич със сирене бри и смокини
- Питки със салата от риба тон, яйца и авокадо
- Направете си смес за сандвичи с масло по 3 начина
- Сандвичи с кашкавал, яйца и чесън
- Пълнен сандвич с чушки, шунка, сирене и яйце
- Сандвичи със сирене и яйце
- Топли сандвичи с домати, гъби и кашкавал
- Навършват се 250 години от създаването на сандвича
- Сандвич с авокадо, филе и бекон
Коментари към Сандвич със сардини и маринован червен лук