Мариновани сардини с бяло вино и подправки
Необходими продукти:
- 500 грама сардини
- 1 глава лук
- 1 морков
- няколко цели скилидки чесън
- 200 милилитра винен оцет
- 100 милилитра бяло вино
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка захар
- 10 грама черен пипер
- 1-2 дафинови листа
- 10 грама синапено семе
- сол
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и подсушете рибата. Осолете я и сложете в буркан с капак. Охладете за 12 часа, след това я изплакнете и отново осолете за същото време. Отново се промиват от солта, нареждат се в чист буркан и се подреждат нарязаните лук, моркови и цели скилидки чесън.
Смесете виното с оцета, захарта, пипера, синапеното семе, щипка сол и захарта, разбъркайте и кипнете течността. Налейте я при рибата и охладете.
Сложете дафинови листенца, затворете бурканчетата и съхранявайте в хладилник. Поднесете рибката студена с аперитив по избор или върху филийка хляб, намазана с крема сирене или масло.
Да ви е вкусно!
Източник: bucate-aromate.ro
Коментари към Мариновани сардини с бяло вино и подправки