Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Печени редени филийки с шунка и кашкавал

Печени редени филийки с шунка и кашкавал

Печени редени филийки с шунка и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 2 1/2 чаена чаша мляко
  • 8 яйца
  • 2 супени лъжици горчица (люта)
  • 1 чаена лъжица нарязана на ситно мащерка
  • 1 голяма багета (или хляб по избор)
  • 200 грама настърган чедър
  • 8 тънки резена шунка
  • 1 супена лъжица накълцан див лук

Начин на приготвяне:

Намазнете правоъгълна тава с масло, олио или напръскайте с готварски спрей.

Разбийте яйцата с млякото, горчицата, мащерката и подправете с четвърт чаена лъжица сол и толкова черен пипер.

Подредете половината от хляба в тавичката. Налейте половината млечна смес. Отгоре поръсете с половината чедър, подредете с резените шунка, а след това направете още един слой хляб. Следва отново да полеете с течността и да поръсите с чедър.

Покрийте тавата с чиния или капак и приберете в хладилника за от 1 час до 1 нощ.

Загрейте фурната на 180 градуса и опечете ястието за 50-55 минути до златиста коричка.

Оставете 5 минути да престои, преди да го разрежете и сервирате.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСоциални грижиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястия