Печени редени филийки с шунка и кашкавал
Необходими продукти:
- 2 1/2 чаена чаша мляко
- 8 яйца
- 2 супени лъжици горчица (люта)
- 1 чаена лъжица нарязана на ситно мащерка
- 1 голяма багета (или хляб по избор)
- 200 грама настърган чедър
- 8 тънки резена шунка
- 1 супена лъжица накълцан див лук
Начин на приготвяне:
Намазнете правоъгълна тава с масло, олио или напръскайте с готварски спрей.
Разбийте яйцата с млякото, горчицата, мащерката и подправете с четвърт чаена лъжица сол и толкова черен пипер.
Подредете половината от хляба в тавичката. Налейте половината млечна смес. Отгоре поръсете с половината чедър, подредете с резените шунка, а след това направете още един слой хляб. Следва отново да полеете с течността и да поръсите с чедър.
Покрийте тавата с чиния или капак и приберете в хладилника за от 1 час до 1 нощ.
Загрейте фурната на 180 градуса и опечете ястието за 50-55 минути до златиста коричка.
Оставете 5 минути да престои, преди да го разрежете и сервирате.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕН ХАМБУРГЕР В ОПАКОВКА 30884
САНДВИЧ ТОСТЕР ACADO
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Вкусни идеи за весели сандвичи
- 20 идеи за бързи и вкусни сандвичи - Първа част
- Хляб-сандвич с шунка, кашкавал и зеленчуци на фурна
- Топъл сандвич със сирена на тиган
- Сандвич Монте Кристо с шунка и топено сирене
- Да слабеем със... сандвичи!
- Сандвич от франзела с моцарела, домати и маслини
- Принцеси с яйце, сирене и подправки
- Мини парти хапки
Коментари към Печени редени филийки с шунка и кашкавал