Питки със салата от риба тон, яйца и авокадо

Необходими продукти:
- 250 грама консервирана риба тон в собствен сок
- 2 яйца
- 1 авокадо
- 1 голям добре узрял домат
- шепа кълнове крес или репички
- по 1 супена лъжица лимонов сок и гъсто натурално кисело мляко
- сол
- 2 питки
Начин на приготвяне:
Сварете твърдо яйцата (10 минути), обелете ги и нарежете на малки кубчета. Така нарежете и домата, който преди това попарете, обелете ципата му и почистете от семената. Също и авокадото (предварително обелено), като полеете парченцата с лимонов сок.
Отцедете течността от консервата и намачкайте с вилица рибата.
Смесете продуктите, подсолете според вкуса си, добавете кълнове крес салата или репички, киселото мляко и разбъркайте.
Затоплете питките в тостер или използвайте фурната, след това ги разрежете на две и напълнете със салатата.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Овесени питки с кисело мляко
- Африкански питки теф инджера с чътни от моркови
- Ръжени сандвичи с авокадо и яйца
- Кесадия с пилешко и царевица
- Бързи питки без месене
- Спагети със сметана и риба тон
Коментари към Питки със салата от риба тон, яйца и авокадо