Мариновани пилешки бутчета с фъстъчена коричка
Необходими продукти:
6 пилешки бутчета
сока и кората на половин лимон
1 с. л. мед
1 с. л. соев сос
1 см корен джинджифил
120 грама белени фъстъци
щипка червен лют пипер
Начин на приготвяне:
Направете марината, смесвайки сока и кората (настъргана) на лимона, соевия сос, меда, настъргания джинджифил и лютия пипер. Сложете бутчетата в нея за 2 часа (ако желаете, може да ги посолите предварително). Докато те се мариноват, пригответе панировката: сложете фъстъците в микровълновата на средна мощност буквално за 2 минути, след това ги смелете, но не прекалено ситно (или ги счукайте).
Извадете месото от маринатата, оваляйте добре в натрошените фъстъци, подредете в тава, полейте с маринатата, която е останала и сложете във фурната да се пече в продължение на 40 минути, като периодично обливайте бутчетата със сока, който се отделя.
Подобни маринати със съдържание на мед се карамелизират бързо, затова е необходимо да наблюдавате ястието, за да не загори. За да избегнете това, може да покриете бутчетата с фолио по средата на печенето.
Предвид това, че ястието е с мотиви от китайската кухня, най-подходяща гарнитура към него е оризът.
Получава се изключително вкусно!
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
Коментари към Мариновани пилешки бутчета с фъстъчена коричка