Мариновани пилешки бутчета с фъстъчена коричка

Необходими продукти:
6 пилешки бутчета
сока и кората на половин лимон
1 с. л. мед
1 с. л. соев сос
1 см корен джинджифил
120 грама белени фъстъци
щипка червен лют пипер
Начин на приготвяне:
Направете марината, смесвайки сока и кората (настъргана) на лимона, соевия сос, меда, настъргания джинджифил и лютия пипер. Сложете бутчетата в нея за 2 часа (ако желаете, може да ги посолите предварително). Докато те се мариноват, пригответе панировката: сложете фъстъците в микровълновата на средна мощност буквално за 2 минути, след това ги смелете, но не прекалено ситно (или ги счукайте).
Извадете месото от маринатата, оваляйте добре в натрошените фъстъци, подредете в тава, полейте с маринатата, която е останала и сложете във фурната да се пече в продължение на 40 минути, като периодично обливайте бутчетата със сока, който се отделя.
Подобни маринати със съдържание на мед се карамелизират бързо, затова е необходимо да наблюдавате ястието, за да не загори. За да избегнете това, може да покриете бутчетата с фолио по средата на печенето.
Предвид това, че ястието е с мотиви от китайската кухня, най-подходяща гарнитура към него е оризът.
Получава се изключително вкусно!
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
- Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган
- Пилешки бутчета на тиган с ориз от карфиол
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешки бутчета с царевица, ориз и моркови
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
Коментари към Мариновани пилешки бутчета с фъстъчена коричка