Маринована аншоа с чесън и магданоз

Необходими продукти:
- 500 грама аншоа
- 500 милилитра винен оцет
- 1 супена лъжица сол
- 1 глава чесън, обелена и нарязана ситно
- половин връзка пресен магданоз
- 1 чаена чаша ябълков оцет
- 1/2 чаена чаша зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете рибата и я сложете в купа. Добавете няколко скилидки чесън и част от нарязания магданоз. Залейте с оцета, подсолете и оставете сместа да престои 24 часа.
След това изплакнете рибата, подредете я в бурканчета. В тенджера сгорещете ябълковия оцет, смесен с останалия магданоз, чесън и зехтин.
След завиране охладете и разпределете маринатата във всеки буркан. Затворете и съхранете в хладилник. Поднесете аншоата охладена, гарнирана с прясно нарязани зелени подправки по избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Мариновани свински уши
- Перфектната марината за пилешко месо
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Мариновано сирене с лимон и чесън
- Маринован лук
- Марината за агнешко месо
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Брускети с аншоа и ванилово масло
- Мариновани тиквички с чеснова марината и лимони
Коментари към Маринована аншоа с чесън и магданоз