Салата с аншоа и хрупкава чабата
Италианска салата от Тоскана, богата на аромати. Подходяща за гарнитура или за питателен обяд.
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол, нарязан на цветчета
- 100 милилитра зехтин екстра върджин
- 250 грама чабата (или хляб)
- 2 червени люти чушки, без семена и наситнени
- 4 скилидки чесън, наситнени
- 8 филенца аншоа
- 35 грама стафиди, накиснати във вода
- 1 супена лъжица каперси, изплакнати
- 4 супени лъжици магданоз, наситнен
- 5 репички, тънко нарязани
- 1 чаена лъжичка балсамов оцет (или бял винен оцет)
- сока на 1/2 или 1 лимон
Начин на приготвяне:
Задушете карфиола, докато омекне и оставете настрана.
Накъсайте хляба (или чабатата) на малки парчета. Загрейте 3 супени лъжици зехтин и запържете на няколко партиди хляба до златисто. Добавете лютите чушки, чесъна и аншоата с 1 супена лъжица зехтин и сотирайте за 2 минути, като внимавате чесъна да не стане твърде тъмен.
Изсипете хрупкавите парченца хляб в купа и смесете със стафидите, каперсите и магданоза.
Запържете карфиола в сгорещен зехтин до златисто. Изсипете в купата с хляба, добавете репичките и овкусете с балсамов оцет, лимонов сок и подправете по ваш вкус, разбъракайте.
Сервирайте салатата топла.
Да ви е вкусно!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Салата със спанак, риба тон и таханов дресинг
- Салата с риба тон, пъдпъдъчи яйца и чери домати
- Салата Цезар с макарони, сьомга и пармезан
- Маринована аншоа с чесън и магданоз
- Рибена салата с картофи и яйца
- Италианска салата
- Брускети с аншоа и ванилово масло
- Музикална салата с риба, яйца и кашкавал
- Салата с риба тон и авокадо
- Салата със сьомга, авокадо и кафяв ориз
Коментари към Салата с аншоа и хрупкава чабата