Салата Цезар с макарони, сьомга и пармезан
Необходими продукти:
- 230 грама макарони, несварени
- 1 чаена чаша домашна майонеза
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 чаена лъжичка дижонска горчица
- 1 чаена лъжичка чеснова паста
- 100 грама пушена сьомга, накъсана на ситно
- 1 чаена лъжичка сос Уорчестър
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 чаена чаша чери домати, разполовени
- 1 чаена чаша маруля, накъсана на едро
- 1 чаена чаша крутони
Начин на приготвяне:
- Сварете макароните в голяма тенджера с подсолена вода, според указанието на опаковката. Изсипете в гевгир и отцедете.
- В средно голяма купа смесете майонезата, лимоновия сок, горчицата, чесновата паста, сьомгата, соса Уорчестър, 1/2 чаена чаша от настъргания пармезан, солта и черния пипер.
- Разбъркайте и заделете половината от дресинга.
- В голяма купа смесете макароните, останалата половина от дресинга, доматите и останалата 1/2 чаена чаша пармезан. Разбъркайте и охладете за минимум 1 час.
- Преди да поднесете салатата, добавете заделения дресинг, марулята и крутоните. Разбъркайте и поднесете веднага.
Приятен апетит!
Източник:
chocolatemoosey.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Салата със спанак, риба тон и таханов дресинг
- Салата с риба тон, пъдпъдъчи яйца и чери домати
- Рибена салата с картофи и яйца
- Италианска салата
- Музикална салата с риба, яйца и кашкавал
- Салата с риба тон и авокадо
- Салата със сьомга, авокадо и кафяв ориз
- Салата с аншоа и хрупкава чабата
- Италианска салата с риба тон с маслини
- Рибена салата с пекинско зеле и крутони
Коментари към Салата Цезар с макарони, сьомга и пармезан