Музикална салата с риба, яйца и кашкавал
Необходими продукти:
консервирана риба по ваш избор
4 яйца
200 грама кашкавал
1 глава лук
парче топено сирене
майонеза или заквасена сметана
няколко черни маслини
1 малък морков
стрък магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата и моркова. Нарежете лука на ситно и попарете с вряща вода. Настържете сварените яйца и кашкавала (използвайте ситно ренде), рибата нарежете на ситно.
Започнете да подреждате слоеве от продуктите, като след всеки подсолявате и намазвате с малко заквасена сметана или майонеза.
Последователността е следната: слой риба, лук, пласт яйца, настърган кашкавал.
Украсете, както се вижда на снимката, оформяйки роял, като използвате останалите продукти за целта.
Приберете готовата салата в хладилника за час и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Яйчена салата с рулца от раци и царевица
- Яйчена салата със зелен лук и заквасена сметана
- Най-вкусната яйчена салата
- Яйчена салата с майонеза, кисели краставички и копър
- Яйчена салата с топено сирене и зелен лук
- Салата с пъдпъдъчи яйца и маслини
- Великденски пиленца от яйца
- Великденска салата с картофи и яйца
- Многопластова салата с яйца и рулца от раци
- Салата Цезар с макарони, сьомга и пармезан
Коментари към Музикална салата с риба, яйца и кашкавал