Рибена салата с яйца и ориз
Необходими продукти:
- 1 консерва риба (200-250 грама, например сардина)
- 3-4 яйца
- 1/2 чаена чаша суров ориз (= на 1 чаша сварен)
- 1 глава лук
- 70-80 грама майонеза
- сол и зелени подправки (пресни) на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата за 5 минути, охладете ги и обелете черупките им. Нарежете ситно или настържете с помощта на ренде.
Главата стар лук също обелете и нарежете, сложете в гевгир или сито и залейте с вряща вода (така лукът ще стане по-хрупкав, без специфични мирис и горчивина). Вариант е и да го изпържите до прозрачност.
Рибата от консервата намачкайте с вилица, отстранявайки костите. Ако предпочитате, пюрирайте я с помощта на блендер.
Сварете ориза, нека се охлади и го смесете с рибата, яйцата и лука.
Подсолете комбинацията и добавете към нея майонезата. Разбъркайте.
Оформете красиво готовата салата върху листа маруля, например, украсете със зелени подправки и поднесете.
С нея може да приготвите вкусни сандвичи или да си я хапнете, намазана върху препечени филийки.
Добър апетит!
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Салата с риба тон, пъдпъдъчи яйца и чери домати
- Салата със спанак, риба тон и таханов дресинг
- Салата Цезар с макарони, сьомга и пармезан
- Салата със сьомга, авокадо и кафяв ориз
- Рибена салата с картофи и яйца
- Италианска салата
- Музикална салата с риба, яйца и кашкавал
- Салата с риба тон и авокадо
- Салата с аншоа и хрупкава чабата
- Италианска салата с риба тон с маслини
Коментари към Рибена салата с яйца и ориз