Аншоа с ориз на фурна
Необходими продукти:
1 килограм аншоа
2 чаени чаши дългозърнест ориз
4 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици масло
1 глава стар лук
1 връзка зелен лук
1 домат
3 супени лъжици стафиди
3 супени лъжици кедрови ядки
1 чаена чаша нарязан пресен магданоз
сол и смлян черен пипер на вкус
1/4 чаена лъжица кимион по желание
Начин на приготвяне:
Първо обелете домата, както е показано на снимките, и оформете розички от обелката.
Вътрешността нарежете ситно.
Сгорещете зехтина в тиган и изпържете в него нарязания лук (и стария, и зеления), докато омекне.
След това добавете маслото и разбъркайте, когато се разтопи.
Ред е на доматите, разбъркайте отново.
Следва оризът и разбъркване, разбира се. Нека продуктите се задушават няколко минути и сложете подправките.
Накрая добавете стафидите, кедровите ядки, разбъркайте и налейте 1,5 чаени чаши вода.
Оставете продуктите да се варят на среден огън, докато оризът поеме всичката вода.
Тогава изсипете нарязания магданоз, разбъркайте и свалете съда от котлона. Плънката трябва да се охлади
малко.
Заемете се с аншоата. Почистете я, махнете главите и гръбнака, разделете на две части всяка рибка. След това подредете по стените и дъното на подходящ кръгъл съд, както е показано на снимките.
В средата изсипете оризовия пълнеж, който затворете с парчетата риба, които разположихте по стените на тавата.
Най-отгоре подредете още няколко рибки, те ще придадат завършен вид на красивата композиция.
Намажете повърхността със зехтин и в средата сложете доматените розички.
Изпечете ястието в предварително загрята до 180-200 градуса фурна в продължение на около 30 минути.
Добър апетит!
Снимки: kak-vkusno.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Маринована аншоа с чесън и магданоз
- Брускети с аншоа и ванилово масло
- Салата с аншоа и хрупкава чабата
- Масло с аншоа, краставички и каперси
- Салата от розови домати с аншоа, лук и смлени чеснови крутони
- Бакла с аншоа и чери домати
- Салатен дресинг с аншоа, пармезан и чесън
- Разядка Тапенада с маслини и чесън
Коментари към Аншоа с ориз на фурна