Брускети с аншоа и ванилово масло
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша масло на стайна температура
- 1 супена лъжица ванилова паста
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- щипка сол
- 24 филийки хляб (от багета, нарязани по диагонал)
- 24 филета аншоа от консерва
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
- 2 супени лъжици нарязан на ситно магданоз
Начин на приготвяне:
В купа сложете маслото и го разбийте с миксер, като добавите към него ваниловите продукти. Когато се получи пухкава смес, посолете. Прехвърлете в малка купичка и охладете.
Включете фурната на 200 градуса и запечете филийките хляб за около 4-6 минути, докато станат хрупкави и златисти. Междувременно смесете аншоата със зехтина и подправете с черен пипер.
Топлите филийки намажете с ваниловото масло и върху всяка сложете по едно филе аншоа. Подредете в плато за сервиране и поръсете с магданоз.
Източник:
epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Брускети с масло и печен чесън
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Хрупкави брускети с масло, чесън и розмарин
- Маринована аншоа с чесън и магданоз
- Брускети с рикота и гъби
- Брускети с череши и прошуто
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Брускети с домати, лук и сирена
- Брускети с домати и чедър
- Брускети с боровинки и козе сирене
Коментари към Брускети с аншоа и ванилово масло