Сладкишчета с горски плодове

Необходими продукти:
- 4 жълтъка
- 120 грама пудра захар
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1 чаена лъжица царевично нишесте
- 1 чаена чаша прясно мляко
- по 150 грама малини и боровинки
Начин на приготвяне:
Разбъркайте с миксер жълтъците и пудрата захар, докато се получи светъл крем. Добавете царевичното нишесте и отново комбинирайте.
Сложете млякото в касерола и изсипете яйчната смес към него. Разбъркайте и затоплете, варете 10 минути, като бъркате непрекъснато, докато се получи кремообразна текстура.
Разпредете крема между 3 огнеупорни купички. Сложете боровинки и малини във всяка и печете на 180 градуса за 10 минути, за да се карамелизират плодовете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИММУНОТРОФИНА D диспергиращи таблетки * 24
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA BLUE 18 ВИДА * 5
НовУРИНАЛ D-MAX ефервесцентни таблетки * 14
НовБИСПОЛ СВЕЩ В ЧАША С АРОМАТ НА ГОРСКИ ПЛОДОВЕ sn71s-08
ЛОВАРЕ ЧЕРЕН ЧАЙ АСОРТИ филтър 4 ВИДА * 8
НовЧАЙ ФИЛТЪР ГОРСКИ ПЛОДОВЕ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Лесен кокосов сладкиш
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Лек бананов сладкиш с шоколадова глазура
- Ябълков сладкиш с грис
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
Коментари към Сладкишчета с горски плодове