Сладкишчета с горски плодове

Необходими продукти:
- 4 жълтъка
- 120 грама пудра захар
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1 чаена лъжица царевично нишесте
- 1 чаена чаша прясно мляко
- по 150 грама малини и боровинки
Начин на приготвяне:
Разбъркайте с миксер жълтъците и пудрата захар, докато се получи светъл крем. Добавете царевичното нишесте и отново комбинирайте.
Сложете млякото в касерола и изсипете яйчната смес към него. Разбъркайте и затоплете, варете 10 минути, като бъркате непрекъснато, докато се получи кремообразна текстура.
Разпредете крема между 3 огнеупорни купички. Сложете боровинки и малини във всяка и печете на 180 градуса за 10 минути, за да се карамелизират плодовете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИУМ ЛАБ СЪН 18+ дражета * 42
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER BOUQUET 6 ВИДА * 5
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА WILD BERRY 80 г + 15 хартиени филтъра
ДЖО ЕНД ДЖО НЕВРО СТОП пастили 80 г ГОРСКИ ПЛОДОВЕ
ЧАЙ ФИЛТЪР ГОРСКИ ПЛОДОВЕ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА BERRY JAM 80 г + 15 хартиени филтъра
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Кокосов пай
- Сладкиш с ябълки и смокини
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Лесен кокосов сладкиш
- Ябълков сладкиш с грис
- Сладкиш с круши, лешници и шоколад
- Летен сладкиш с малини и кайсии
- Кокосов десерт със сушени плодове и бял шоколад
Коментари към Сладкишчета с горски плодове