Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
Необходими продукти:
За блата:
- 4 яйца
- 1 2/3 чаени чаши захар
- 1 чаена чаша растително олио
- 420 грама пюре от тиква
- 2 чаени чаши брашно
- 2 чаени лъжички сода за хляб
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 2 чаени лъжички канела на прах
- 1 чаена лъжичка сол
За глазурата:
- 180 грама сирене крема със стайна температура
- 225 грама безсолно масло, омекотено
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 480 грама пудра захар, пресята
Начин на приготвяне:

- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте с хартия за печене тава с приблизителни размери 23/33 сантиметра.
- В голяма купа разбийте яйцата със захарта до гладък крем.
- Добавете олиото и пюрето от тиква и разбъркайте с дървена лъжица.
- Прибавете брашното, содата за хляб, бакпулвера, канелата и солта. Отново разбъркайте.
- Изсипете сместа в подготвената тава и печете в продължение на 25-30 минути.
- Охладете блата за около 10 минути и го обърнете върху решетка, за да се охлади напълно.
- През това време пригответе глазурата, като смесите всички съставки купа и ги разбиете с миксер в продължение на 3-5 минути до гладка и пухкава смес.
- Намажете тиквения сладкиш и нарежете на квадратчета.
- Гарнирайте с орехи и поднесете.
Да ви е сладко!

Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ капсули * 150 SANCT BERNHARD
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Диета с тиква за 12 дни
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ябълков сладкиш с грис
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Печена солена тиква
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Домашен сладкиш с тиква и сирене крема