Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
Необходими продукти:
За блата:
- 4 яйца
- 1 2/3 чаени чаши захар
- 1 чаена чаша растително олио
- 420 грама пюре от тиква
- 2 чаени чаши брашно
- 2 чаени лъжички сода за хляб
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 2 чаени лъжички канела на прах
- 1 чаена лъжичка сол
За глазурата:
- 180 грама сирене крема със стайна температура
- 225 грама безсолно масло, омекотено
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 480 грама пудра захар, пресята
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте с хартия за печене тава с приблизителни размери 23/33 сантиметра.
- В голяма купа разбийте яйцата със захарта до гладък крем.
- Добавете олиото и пюрето от тиква и разбъркайте с дървена лъжица.
- Прибавете брашното, содата за хляб, бакпулвера, канелата и солта. Отново разбъркайте.
- Изсипете сместа в подготвената тава и печете в продължение на 25-30 минути.
- Охладете блата за около 10 минути и го обърнете върху решетка, за да се охлади напълно.
- През това време пригответе глазурата, като смесите всички съставки купа и ги разбиете с миксер в продължение на 3-5 минути до гладка и пухкава смес.
- Намажете тиквения сладкиш и нарежете на квадратчета.
- Гарнирайте с орехи и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Ябълков сладкиш с грис
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
Коментари към Домашен сладкиш с тиква и сирене крема