Малинов сладкиш с млечен крем
Необходими продукти:
1 чаена чаша пресято брашно
100 грама охладено масло
4 супени лъжици прясно мляко
2 супени лъжици захар
щипка сол
За крема:
500 милилитра прясно мляко
2 яйца
2 супени лъжици брашно
захар на вкус
За желето:
1 супена лъжица желатин на 250 милилитра малинов сок (пригответе каквото количество желаете)
пресни малини за украса
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа, добавете охладеното масло и нарежете с ножа. Налейте млякото, добавете захарта, щипка сол и замесете тесто.
Оставете го да престои около половин час, след това разточете и сложете в подходяща форма за печене, като оформите "бордюр" по краищата, чиято височина да бъде около 2-3 сантиметра.
Изпечете във фурната.
През това време направете крема от изброените за него продукти, подсладете на вкус и оставете да се охлади.
Изсипете го върху изпечената основа, а върху него сложете желето. Когато то стегне, разрежете с остър нож сладкиша.
Може да приготвите десерта на няколко пласта, редувайки блат, крем, желе.
Украсете с пресни малини.
Когато нарязвате, потапяйте ножа в гореща вода всеки път.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Ябълков сладкиш с грис
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
Коментари към Малинов сладкиш с млечен крем