Макарони с пилешко, сос бешамел и моцарела

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша масло
- 3 супени лъжици брашно
- 2 чаени чаши прясно мляко
- Сол и индийско орехче на вкус
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 1 глава лук – нарязана
- 2 скилидки чесън – пресовани
- 500 грама сготвени пилешки гърди
- 3 нарязани домата
- 1 чаена чаша сладка царевица царевица
- 1 пакет макарони Пенне (400 грама)
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- 1 връзка магданоз
- 150 грама зряла моцарела
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в касерола, разбъркайте към него брашното. Добавете прясното мляко и бъркайте непрестанно, докато започне да се сгъстява. Подправете със сол и индийско орехче, готовият сос оставете настрана.
В голяма тенджера, запържете лука в зехтина. Добавете чесъна и накъсаното пилешко месо. Когато филето започне да покафенява, сложете доматите и посолете на вкус. Задушавайте под капак 5-6 минути, докато доматите се сготвят. Сипете царевицата и соса. Разбъркайте и сложете пастата и пилешкия бульон. Сложете капака и варете 8 минути.
Изключете котлона и поръсете с магданоза, разбъркайте и покрийте с моцарела.
Запечете във фурната за 10 минути, докато сиренето се разтопи и образува апетитна златисто кафява коричка.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Макарони с кайма и кашкавал
Коментари към Макарони с пилешко, сос бешамел и моцарела