Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони с пилешко, сос бешамел и моцарела

Макарони с пилешко, сос бешамел и моцарела

Макарони с пилешко, сос бешамел и моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша масло
  • 3 супени лъжици брашно
  • 2 чаени чаши прясно мляко
  • Сол и индийско орехче на вкус
  • 1/3 чаена чаша зехтин
  • 1 глава лук – нарязана
  • 2 скилидки чесън – пресовани
  • 500 грама сготвени пилешки гърди
  • 3 нарязани домата
  • 1 чаена чаша сладка царевица царевица
  • 1 пакет макарони Пенне (400 грама)
  • 1 чаена чаша пилешки бульон
  • 1 връзка магданоз
  • 150 грама зряла моцарела

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в касерола, разбъркайте към него брашното. Добавете прясното мляко и бъркайте непрестанно, докато започне да се сгъстява. Подправете със сол и индийско орехче, готовият сос оставете настрана.

В голяма тенджера, запържете лука в зехтина. Добавете чесъна и накъсаното пилешко месо. Когато филето започне да покафенява, сложете доматите и посолете на вкус. Задушавайте под капак 5-6 минути, докато доматите се сготвят. Сипете царевицата и соса. Разбъркайте и сложете пастата и пилешкия бульон. Сложете капака и варете 8 минути.

Изключете котлона и поръсете с магданоза, разбъркайте и покрийте с моцарела.

Запечете във фурната за 10 минути, докато сиренето се разтопи и образува апетитна златисто кафява коричка.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиХрани и ястияЛайфстайлЗдравни съветиХранене при...НовиниАнкети