Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макаронена торта с кайма и кашкавал

Макаронена торта с кайма и кашкавал

Макаронена торта с кайма и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама сварени ригатони
  • 250 грама кайма
  • 350 грама домати, нарязани ситно
  • 150 милилитра доматен сок
  • сол, черен пипер, нарязан ситно пресен босилек
  • няколко стръка пресен риган
  • щипка чубрица
  • щипка захар
  • 150-200 грама настърган кашкавал, може и моцарела
  • 70 грама настърган пармезан
  • лист алуминиево фолио
  • зехтин за намазване


Начин на приготвяне:


Пригответе и намажете с мазнина форма за торта. Подредете прави сварените ригатони и пригответе соса.

макаронена торта

За целта загрейте зехтин и запържете каймата и доматите. Налейте зеленчуковия сок, подправете със сол, черен пипер, босилек, риган, чубрица и захар, за да не киселее сместа. Разбъркайте и гответе докато течността се редуцира.

макаронена торта

Изсипете соса върху пастата и поръсете равномерно с настърган кашкавал и пармезан.

макаронена торта

Загрейте фурната на 190 градуса, покрийте формата с алуминиево фолио и запечете за 30 минути.

макаронена торта

Охладете солената торта, разрежете и поднесете.

макаронена торта

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.foodnetwork.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияНовини