Макаронена торта с кайма и кашкавал
Необходими продукти:
- 400 грама сварени ригатони
- 250 грама кайма
- 350 грама домати, нарязани ситно
- 150 милилитра доматен сок
- сол, черен пипер, нарязан ситно пресен босилек
- няколко стръка пресен риган
- щипка чубрица
- щипка захар
- 150-200 грама настърган кашкавал, може и моцарела
- 70 грама настърган пармезан
- лист алуминиево фолио
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Пригответе и намажете с мазнина форма за торта. Подредете прави сварените ригатони и пригответе соса.
За целта загрейте зехтин и запържете каймата и доматите. Налейте зеленчуковия сок, подправете със сол, черен пипер, босилек, риган, чубрица и захар, за да не киселее сместа. Разбъркайте и гответе докато течността се редуцира.
Изсипете соса върху пастата и поръсете равномерно с настърган кашкавал и пармезан.
Загрейте фурната на 190 градуса, покрийте формата с алуминиево фолио и запечете за 30 минути.
Охладете солената торта, разрежете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foodnetwork.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Орзо с пилешко и спанак
- Паста орзо със зеленчуци
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Паста орзо със скариди и тиквички
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
Коментари към Макаронена торта с кайма и кашкавал