Макаронена торта с кайма и кашкавал

Необходими продукти:
- 400 грама сварени ригатони
- 250 грама кайма
- 350 грама домати, нарязани ситно
- 150 милилитра доматен сок
- сол, черен пипер, нарязан ситно пресен босилек
- няколко стръка пресен риган
- щипка чубрица
- щипка захар
- 150-200 грама настърган кашкавал, може и моцарела
- 70 грама настърган пармезан
- лист алуминиево фолио
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Пригответе и намажете с мазнина форма за торта. Подредете прави сварените ригатони и пригответе соса.
За целта загрейте зехтин и запържете каймата и доматите. Налейте зеленчуковия сок, подправете със сол, черен пипер, босилек, риган, чубрица и захар, за да не киселее сместа. Разбъркайте и гответе докато течността се редуцира.
Изсипете соса върху пастата и поръсете равномерно с настърган кашкавал и пармезан.
Загрейте фурната на 190 градуса, покрийте формата с алуминиево фолио и запечете за 30 минути.
Охладете солената торта, разрежете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foodnetwork.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони със спанак, лук и сметана
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Макарони с броколи и пилешко
Коментари към Макаронена торта с кайма и кашкавал