Макаронена торта с кайма и кашкавал

Необходими продукти:
- 400 грама сварени ригатони
- 250 грама кайма
- 350 грама домати, нарязани ситно
- 150 милилитра доматен сок
- сол, черен пипер, нарязан ситно пресен босилек
- няколко стръка пресен риган
- щипка чубрица
- щипка захар
- 150-200 грама настърган кашкавал, може и моцарела
- 70 грама настърган пармезан
- лист алуминиево фолио
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Пригответе и намажете с мазнина форма за торта. Подредете прави сварените ригатони и пригответе соса.
За целта загрейте зехтин и запържете каймата и доматите. Налейте зеленчуковия сок, подправете със сол, черен пипер, босилек, риган, чубрица и захар, за да не киселее сместа. Разбъркайте и гответе докато течността се редуцира.
Изсипете соса върху пастата и поръсете равномерно с настърган кашкавал и пармезан.
Загрейте фурната на 190 градуса, покрийте формата с алуминиево фолио и запечете за 30 минути.
Охладете солената торта, разрежете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foodnetwork.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Паста орзо със зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със скариди и тиквички
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони със свинско и моцарела
- Двуседмична диета с паста
Коментари към Макаронена торта с кайма и кашкавал