Майонеза от извара без мазнина

Необходими продукти:
200 грама обезмаслена извара
4 яйца
щипка кайенски пипер
1/2 малък лимон
1 супена лъжица бял винен оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете изварата в сито, което поставете върху купа и нека престои така 4 часа.
Сложете яйцата да се сварят (9 минути) и след това изплакнете със студена вода. Обелете ги и разрежете на половина. С помощта на лъжица отделете жълтъците им.
Жълтъците смесете с 2 супени лъжици вода и разбъркайте с дървена лъжица до получаването на кремообразна консистенция. Прибавете щипка кайенски пипер и отново разбъркайте до еднородност.
Постепенно добавете отцедената извара, подправете със сол.
Изцедете сока от лимона. Смесете 1 - 2 чаени лъжици от него с оцета, налейте при изварата.
Получената майонеза приберете в хладилника за 2 - 3 часа.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Защо са полезни млякото и млечните продукти?
- Зеленчукова запеканка с извара
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
Коментари към Майонеза от извара без мазнина