Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Лют пилаф с пилешко

Лют пилаф с пилешко

от 02 сеп 2013г.
Лют пилаф с пилешко - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

300 грама пилешко месо

1 чаена чаша ориз

1 голям морков или 2 средни

1 голяма глава лук

1 цяла глава чесън

подправки: зира, семена кориандър

1/2 чаена чаша растителна мазнина

1 люта чушка

3 чаени чаши вода

Начин на приготвяне:

Измийте ориза и го накиснете в подсолена вода за 45 минути, така той ще поеме водата и ще се свари по-бързо. Нарежете лука (на полукръгчета) и морковите (на сламки). В никакъв случай не настъргвайте морковите. Месото се реже на парчета.

Поставете тенджера на котлона, налейте мазнината в нея, прибавете лука и го изпържете до златисто на силен огън. След това сложете месото, пържете 5 минути, тогава добавете морковите и продължете да пържите, докато те омекнат (още около 5 минути). Прибавете 1/2 чаена лъжичка зира (стрийте с ръце, за по-силен аромат) и малко семена кориандър. Залейте всичко с вряща вода, която да бъде 1 сантиметър над съдържанието на съда. В средата сложете главата чесън и лютата чушка, посолете.

Оставете ястието да заври и когато това стане, намалете температурата почти до минимум. Затворете тенджерата с капак и нека всичко се задушава в продължение на около 20 минути. След това отцедете водата от ориза и сложете слой от него върху съдържанието на тенджерата. Много е важно то да не смесва с ориза. Заравнете оризовата повърхност и налейте още вряща вода (поне 1 сантиметър над ориза). Отгоре поръсете със стрита зира, посолете. Увеличете температурата и оставете така, докато течността се изпари. Не необходимо да затваряте съда с капак. Периодично проверявайте готовността на ориза, той не трябва да се разварява, а водата трябва да се изпари. Когато това стане, намалете котлона, затворете с капак и оставете ястието да се приготвя още 20 минути. След това извадете чесъна и лютата чушка, а пилафа разбъркайте внимателно, тръскайки, за да може зърната да се отделят едно от друго.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Петел с леща, ориз и зеленчуци Петел с леща, ориз и зеленчуци
  • Пилаф с пъстърва Пилаф с пъстърва
  • Рибен пилаф с домати Рибен пилаф с домати
  • Пикантни пилешки крилца Buffalo Пикантни пилешки крилца Buffalo
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
2.30лв.

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
3.20лв.

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г

ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
17.00лв.

ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл

ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
53.30лв.

ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

Коментари към Лют пилаф с пилешко

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Лют пилаф с пилешко
    www.framar.bg 
    на 18 May 2025 в 21:58
    Коментирайте "Лют пилаф с пилешко"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от зърнени и бобови култури
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
  • Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
  • Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Как да си приготвите оризово брашно?
  • Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
  • Ориз с морски дарове в сметанов сос
  • Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Трансглутаминаза – идеалното лепило за месо

преди 73 дни, 20 мин.

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

преди 1990 дни, 9 часа и 40 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 2 дни, 10 часа и 2 мин.

Какво представлява прозяването

преди 7 дни, 1 час и 2 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 7 дни, 1 час и 14 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 7 дни, 1 час и 21 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

от 21 март 2025г. Прочети повече
Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз

Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз

от 25 юли 2024г. Прочети повече
Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица) Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

от 22 фев 2024г. Прочети повече
Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео

Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео

от 21 апр 2023г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival