Лодки от тиквички с кефирен таратор
Необходими продукти:
- 4 средни тиквички, разрязани по дължина
- 2 чаени лъжици зехтин
- 1 морков, нарязан на ситно
- 1 чушка по избор, нарязана на ситно
- 1/2 чаена чаша чери домати на четвъртинки
- 500 грама пилешки гърди, нарязани на ситно
- 2 чаени лъжици пушен червен пипер
- 1 чаена лъжица сушен риган
- щипка лют пипер на люспи
- 3 супени лъжици нарязан на ситно див лук
за таратора:
- 1/2 чаена чаша кефир за пиене
- 2 чаени лъжици лимонов сок
- 1/3 чаена чаша нарязани на ситно ментови листа
- 1/4 краставица, нарязана на кубчета
Начин на приготвяне:
С лъжичка издълбайте част от вътрешността на тиквичките, за да се оформи достатъчно пространство, което по-късно да напълните. Намажете лодките със зехтин и печете с отрязаната страна надолу за 6 минути на 220 градуса.
В голям дълбок тиган сгорещете 2 лъжици зехтин и запържете моркова, чушката, доматите и нарязана на ситно вътрешността от тиквичките. Гответе за 5 минути, докато зеленчуците омекнат.
Подправете месото с пушения и лютивия пипер, ригана и щипка сол. Сложете в тигана при зеленчуците и пържете за кратко, докато пилешкото побелее. Свалете от котлона и добавете зеления лук.
Обърнете тиквичките и ги напълнете със зеленчуково-месната смес. Печете за 8-10 минути до желаната от вас готовност.
Междувременно овкусете кефира с лимоновия сок, добавете ментата и краставицата, подправете и сервирайте таратора с тиквичките.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Черен ориз с праз и домати
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Запеканка от кайма със сирене и тиквички в картофена обвивка
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Кексчета от тиквички с бекон
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
Коментари към Лодки от тиквички с кефирен таратор