Лингуини със спанак и гриловано пиле

Необходими продукти:
- 2 пилешки гърди
- сол и черен пипер на вкус
- мазнина за намазняване на скарата
- 230 грама лингуини
- 2 супени лъжици зехтин
- 3 супени лъжици брашно
- 1 чаена лъжичка чесън, наситнен
- 1 чаша пълномаслено прясно мляко
- 1 чаша пилешки бульон
- 3/4 чаша сирене пармезан, настъргано
- 4 чаши пресни листа спанак
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте грил скарата и намазнете.
Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер и гриловайте за около 8 минути на страна, докато се сготвят и станат крехки. Премахнете от скарата и оставете да се охладят за 10 минути, след което ги нарежете на тънки парчета.
Сгответе лингуините според указанията на пакета. Отцедете и върнете в тенджерата, затворете с капак, за да ги поддържате топли.
Загрейте зехтин в тиган с незалепващо покритие на среден огън. Запържете брашното и чесъна, като разбърквате непрекъснато, докато чесънът леко покафенее. Изсипете прясното мляко и пилешкия бульон, разбъркайте и оставете комбинацията тихо да къкри, докато се сгъсти. Добавете пармезана, разбъркайте, докато се разтопи. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете спанака и гответе, като разбърквате често, докато листата омекнат. Смесете пилешкото месо с лингуините, разбъркайте и сервирайте.
Приятен апетит!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Лингуини със спанак и гриловано пиле