Ливанска разядка Мутабал

Необходими продукти:
- 2 изпечени на огън или пещ патладжани, обелени
- 200 грама пълномаслено кисело мляко
- 2-3 пресовани чеснови скилидки
- сол и кимион
- няколко стръка магданоз
- зехтин
- сусамово масло червен пипер
Начин на приготвяне:
В купа сложете патладжана и го намачкайте. Добавете чесъна, сусамовото масло, солта, кимион на вкус, киселото мляко и разбъркайте до еднородност.
Сложете разядката в чиния, загладете средата й с лъжица, налейте зехтин и украсете с червения пипер и магданоза. Охладете, поднесете и на филийка намажете. Да ви е вкусно!
Добър апетит!
Източник: www.acuatrofogones.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Рецепта за сръбски айвар с печени чушки
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Патладжани
Коментари към Ливанска разядка Мутабал