Ливанска разядка Мутабал

Необходими продукти:
- 2 изпечени на огън или пещ патладжани, обелени
- 200 грама пълномаслено кисело мляко
- 2-3 пресовани чеснови скилидки
- сол и кимион
- няколко стръка магданоз
- зехтин
- сусамово масло червен пипер
Начин на приготвяне:
В купа сложете патладжана и го намачкайте. Добавете чесъна, сусамовото масло, солта, кимион на вкус, киселото мляко и разбъркайте до еднородност.
Сложете разядката в чиния, загладете средата й с лъжица, налейте зехтин и украсете с червения пипер и магданоза. Охладете, поднесете и на филийка намажете. Да ви е вкусно!
Добър апетит!
Източник: www.acuatrofogones.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Патладжани
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Печен патладжан с оцет и чесън
Коментари към Ливанска разядка Мутабал