Леща с ориз и запържен лук

Необходими продукти:
100 грама зелена леща
100 грама дългозърнест ориз
2 супени лъжици доматено пюре
1 глава лук
60 милилитра зехтин
1 чаена лъжица кимион
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте лещата с вода в съотношение 1:2 и поставете на котлона, за да заври. Когато това стане, прибавете доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус.
След това сложете ориза и кимиона.
Долейте малко вода и нека всичко се вари на бавен огън до готовност на лещата (около 20 минути).
Наблюдавайте през това време и налейте още вода, ако е необходимо.
Нарежете лука според предпочитанията си. Запържете го в зехтина.
Готовата леша прехвърлете в подходящ за поднасянето съд и най-отгоре разпределете лука.
Сервирайте ястието горещо.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
ГРИЙН ФАРМАСИ ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С МАСЛИНА И ОРИЗОВО МЛЯКО 500 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БЕТИНА БАРТИ УЛТРА ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С ОРИЗОВО МЛЯКО И ВАНИЛОВ ЦВЯТ 400 мл
МАТИСЪН КЕТО ПРОТЕИНОВ ШЕЙК С МСТ, ГРАХ И ОРИЗ 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Супа от леща със спанак
- Как да сварим правилно лещата
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Гарнитура от леща с лук и домати
Коментари към Леща с ориз и запържен лук