Леща с ориз и запържен лук
Необходими продукти:
100 грама зелена леща
100 грама дългозърнест ориз
2 супени лъжици доматено пюре
1 глава лук
60 милилитра зехтин
1 чаена лъжица кимион
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте лещата с вода в съотношение 1:2 и поставете на котлона, за да заври. Когато това стане, прибавете доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус.
След това сложете ориза и кимиона.
Долейте малко вода и нека всичко се вари на бавен огън до готовност на лещата (около 20 минути).
Наблюдавайте през това време и налейте още вода, ако е необходимо.
Нарежете лука според предпочитанията си. Запържете го в зехтина.
Готовата леша прехвърлете в подходящ за поднасянето съд и най-отгоре разпределете лука.
Сервирайте ястието горещо.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ХОЛЕСТРО ФОРТЕ табл. * 60
АЦЕТА БИО БЕБЕШКО ОРИЗОВО НИШЕСТЕ ЗА ВАНА 100 мл
ПАУЪР ОФ НЕЙЧЪР ЕЛЕКТРОЛИТИ БРАТ ДИЕТА прах за перорален разтвор * 12
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г MT2815
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Как да сварим правилно лещата
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Ориз
Коментари към Леща с ориз и запържен лук