Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Индийски пикантен ориз с леща (кичди)

Индийски пикантен ориз с леща (кичди)

Индийски пикантен ориз с леща (кичди) - изображение

Необходими продукти:

  • 2 1/2 супени лъжици гхи
  • 2 чаени лъжици семена кимион
  • 2-3 сушени люти чушки
  • 18 листа свежи листа къри
  • 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
  • 5 смачкани скилидки чесън
  • 4 сантиметров корен джинджифил, настърган
  • 2 чаени лъжици гарам масала
  • 1 чаена лъжица куркума
  • 1 голям домат, нарязан на ситно
  • 200 грама ориз басмати, изплакнат
  • 210 грама червена леща
  • 2,5 литра вода
  • 100 грама спанак, нарязан на ситно
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 1/2 чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

Разтопете гхи в тенджера и добавете семената кимион и лютите чушки. Когато отпуснат аромата си прибавете листата къри, пържете ги за 30 секунди, като ги разбърквате от време на време. Добавете лука, докато омекне. Накрая сложете чесъна джинджифила, две минути по-късно сложете куркумата и гарам масала. Минута по-късно сложете доматите и ги гответе 3 минути, за да омекнат.

Към ароматната доматена смес сложете ориза и сипете водата. Когато започне да къкри сипете лещата и варете, докато се разпадне, за около 40 минути.

Накрая прибавете спанака, лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер. Гответе за 1-2 минути, като разбърквате понякога. Когато спанакът се стопи сервирайте ястието с няколко листенца къри по желание.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаНовиниВидеоХранене при...ЛайфстайлСнимкиЛечения