Леща с ориз и моркови
Необходими продукти:
1 чаена чаша леща
1/3 чаена чаша ориз
1 - 2 моркова
вода
сол на вкус
зехтин или ленено масло
Начин на приготвяне:
Измийте лещата и я накиснете за 2 - 3 часа във вода със стайна температура. Ориза измийте няколко пъти, докато водата стане прозрачна.
Обелете и нарежете на ситно морковите.
Налейте малко вода в тенджера (около 1 - 1,5 чаши), сложете сол, нека заври и прибавете набъбналата леща, измития ориз и нарязания морков. Разбъркайте всичко, затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя в продължение на около 10 минути на слаб огън или до готовност на продуктите.
Подправете със зехтин или ленено масло и поднесете горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл. 2300
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ФИТО PHANERE КОСА И НОКТИ дражета * 120
Безплатна доставка за България!НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GOLD МУЛТИВИТАМИНИ 236 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Как да сварим правилно лещата
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Яхния с коприва и леща
Коментари към Леща с ориз и моркови