Топла салата с моркови и леща

Необходими продукти:
- 4 обелени и нарязани на ивички моркова
- 1 супена лъжица мед
- 2 супени лъжици зехтин
- щипка сол
- 1 глава лук
- сол, черен пипер
- щипка чубрица
- 400 грама сварена леща
- 2 домата, нарязани на кубчета
- 6-7 пресни листенца босилек
- 4-5 пресни листенца мента
- сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и застелете тава с хартия за печене. В купа сложете морковите, меда, зехтина и солта. Разбъркайте и ги разпределете в тавата.
Запечете ги за 30 минути и оставете настрана. В салатиера сложете топлата, но отцедена леща, прибавете нарязан ситно лук и подправете със сол, черен пипер, чубрица и нарязани пресни босилек и мента.
Овкусете с лимоновия сок и прибавете морковите и доматите. Подсолете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.allergygirleats.com
Още по темата:
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА