Топла салата с моркови и леща
Необходими продукти:
- 4 обелени и нарязани на ивички моркова
- 1 супена лъжица мед
- 2 супени лъжици зехтин
- щипка сол
- 1 глава лук
- сол, черен пипер
- щипка чубрица
- 400 грама сварена леща
- 2 домата, нарязани на кубчета
- 6-7 пресни листенца босилек
- 4-5 пресни листенца мента
- сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и застелете тава с хартия за печене. В купа сложете морковите, меда, зехтина и солта. Разбъркайте и ги разпределете в тавата.
Запечете ги за 30 минути и оставете настрана. В салатиера сложете топлата, но отцедена леща, прибавете нарязан ситно лук и подправете със сол, черен пипер, чубрица и нарязани пресни босилек и мента.
Овкусете с лимоновия сок и прибавете морковите и доматите. Подсолете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.allergygirleats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
АЮРВИТ МУЛТИВИТАМИНИ капсули * 40 DEEP AYURVEDA
ГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКА И МОРКОВ 750 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
СОУ СИМПЪЛ ОЛИО ЗА ШОКОЛАДОВ ТЕН 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Яхния с коприва и леща
- Див морков
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Морковена халва по индийска рецепта
Коментари към Топла салата с моркови и леща