Солени палачинки от киноа, ориз и леща
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша киноа
- 1 чаена чаша сварена леща
- 1/4 чаена чаша ориз басмати
- 10 грама кимион на зърна
- 1-2 люти чушки
- 2 глави червен лук
- 1 връзка пресен кориандър
- зехтин за намазване
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Накиснете киноата във вода и подсолете. Добавете ориза, лещата и сварете до готовност.
Прибавете чушките, семената кимион и пасирайте до еднородност.
Нарежете лука и кориандъра, сложете и тях, отново разбийте до хомогенност.
Загрейте тиган, намажете го с малко зехтин, загребете от сместа и оформете палачинка.
Изпечете и от двете страни. Направете всички по същия начин.
Поднесете палачинките топли, гарнирани със сос по ваш избор.
Добър апетит!
Източник: aromatic-cooking.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БИОХЕРБА БИО ТРИЦВЕТНА КИНОА 200 г
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 150 мл
БИОХЕРБА БЯЛА КИНОА 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Палачинки без яйца
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Как да сварим правилно лещата
- Оризови спагети
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
Коментари към Солени палачинки от киноа, ориз и леща