Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Леща с кокосово мляко и къри

Леща с кокосово мляко и къри

Леща с кокосово мляко и къри - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици кокосово масло или зехтин екстра вържин
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 5 сантиметра корен джинджифил, обелен и настърган
  • 1 супена лъжица къри на прах
  • 1/4 чаена лъжица червен пипер на люспи
  • 3/4 чаена чаша червена леща
  • 1 консерва домати от 800 грама
  • 1/2 чаена чаша кориандър
  • 2 консерви кокосово мляко (всяка по 400 грама)

Начин на приготвяне:

Загрейте кокосовото масло на средна температура и добавете лука, гответе, докато стане златистокафяв - около 8 до 10 минути. Добавете чесъна, джинджифила, къри подправката и лютия пипер. Разбъркайте и след около 2 минути сложете лещата. Минута по-късно сложете доматите, половин чаша кориандър, щедра щипка сол и 2 1/2 чаени чаши вода, добавете черен пипер на вкус.

Заделете 1/2 чаена чаша кокосово мляко за сервиране, а останалото излейте в супата. След като сместа кипне, намалете топлината, за да къкри в продължение на 20-25 минути, докато лещата омекне. Разбърквайте от време на време, докато ястието се вари. Накрая подправете, ако е необходимо.

Сервирайте супата, като всяка порция полеете с част от кокосовото мляко и поръсите с кориандър. Добавете при поднасяне и няколко резена лимон.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияДиетиБотаника