Леща с кокосово мляко и къри
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици кокосово масло или зехтин екстра вържин
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 5 сантиметра корен джинджифил, обелен и настърган
- 1 супена лъжица къри на прах
- 1/4 чаена лъжица червен пипер на люспи
- 3/4 чаена чаша червена леща
- 1 консерва домати от 800 грама
- 1/2 чаена чаша кориандър
- 2 консерви кокосово мляко (всяка по 400 грама)
Начин на приготвяне:
Загрейте кокосовото масло на средна температура и добавете лука, гответе, докато стане златистокафяв - около 8 до 10 минути. Добавете чесъна, джинджифила, къри подправката и лютия пипер. Разбъркайте и след около 2 минути сложете лещата. Минута по-късно сложете доматите, половин чаша кориандър, щедра щипка сол и 2 1/2 чаени чаши вода, добавете черен пипер на вкус.
Заделете 1/2 чаена чаша кокосово мляко за сервиране, а останалото излейте в супата. След като сместа кипне, намалете топлината, за да къкри в продължение на 20-25 минути, докато лещата омекне. Разбърквайте от време на време, докато ястието се вари. Накрая подправете, ако е необходимо.
Сервирайте супата, като всяка порция полеете с част от кокосовото мляко и поръсите с кориандър. Добавете при поднасяне и няколко резена лимон.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Леща
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Зимна супа от червена леща и бекон
- Запеканка от червена леща с яйца и сусам
- Супа от леща с гъби
- Веган салата от сотирана леща с чушки и чесън
Коментари към Леща с кокосово мляко и къри