Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Лесна паста с пилешки кюфтета и чоризо

Лесна паста с пилешки кюфтета и чоризо

Лесна паста с пилешки кюфтета и чоризо - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама макарони на спирали
  • 2 наденици чоризо, сурови (пикантни наденици)
  • 500 грама пилешка кайма
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава червен лук, нарязан на ситно
  • 3 смачкани скилидки чесън
  • 700 грама доматен сос
  • 150 грама бейби спанак
  • 1 чаена чаша листа пресен босилек + още за сервиране
  • 180 грама бейби моцарела

Начин на приготвяне:

Сварете макароните до готовност в солена вода, отцедете ги и ги поддържайте топли.

Междувременно смелете наденицата в кухненски робот и добавете към нея каймата. Комбинирайте и оформете на малки кюфтенца, които подредете в тава.

Загрейте зехтина в тиган и изпържете кюфтенцата за 3-4 минути. Прехвърлете ги в чиния.

Изпържете лука в същия тиган, докато омекне. Добавете чесъна, доматения сос и изчакайте да заври. Върнете кюфтенцата в тигана и гответе за 5-6 минути до готовност на месото и сгъстяване на соса.

Накрая прибавете спанака и босилека.

Сложете пастата в дълбока тава, отгоре полейте със соса с кюфтенцата. Поръсете с бейби моцарелата и запечете за 3-5 минути на горен реотан на фурната. При сервиране поръсете с още босилек.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиХрани и ястияЛайфстайлХранене при...Здравни съветиАнкети