Пилешки кюфтета с кашкавал и чесън

Необходими продукти:
500 грама пилешка кайма
1 яйце
150 грама кашкавал
няколко скилидки чесън
магданоз на вкус
сол на вкус
черен пипер на вкус
галета за панировката
Начин на приготвяне:
Към каймата добавете нарязаните на ситно чесън и магданоз, сложете сол, пипер и разбитото яйце. Омесете каймата, сложете слой от нея на дланта си, в средата на който поставете парче кашкавал и оформете кюфте. Кашкавалът може да бъде и настърган. По този начин направете кюфтенца от всичката кайма, оваляйте ги в галета и изпържете в добре нагорещено олио от двете страни до получаването на апетитна румена коричка.
Поднесете горещи, за да може плънката да е разтопена. За гарнитура предложете пресни зеленчуци или сварени картофи.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Пилешки кюфтета със зеленчуци и кашкавал
- Пилешки кюфтета с овесени ядки
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
- Пилешки кюфтета със спанак и кашкавал
- Пуешки кюфтета с праз и чесън
- Пилешки кюфтета с картофи
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Тропически пилешки кюфтенца
Коментари към Пилешки кюфтета с кашкавал и чесън