Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
Необходими продукти:
- 400 грама пилешко месо
- сол и черен пипер на вкус
- 400 грама картофено пюре
- кимион според вкуса
- 150 грама настърган кашкавал
- няколко стръка нарязан пресен магданоз
- 2 стръка пресен копър
- 2 скилидки чесън, настъргани
- спрей за готвене
- 50 грама настъргано сирене
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Нарежете или смелете през месомелачка пилешкото месо. Сложете го в купа и прибавете сол, черен пипер, кимион. Добавете пюрето от картофи. Разбъркайте и прибавете кашкавала, нарязаните ситно копър и магданоз, чесъна и сиренето.
Чукнете яйцето, разбъркайте отново сместа и я охладете за час. Оформете кюфтенца, оваляйте ги в галетата и ги подредете върху тава, застлана с лист пергамент.
Напръскайте със спрей за готвене и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути. Подредете в чиния и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.sprinklesandsprouts.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки кюфтета със спанак и кашкавал
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Пуешки кюфтета с праз и чесън
- Пържени пуешки кюфтета с моцарела
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Пилешки кюфтета с извара и панировка от корнфлейкс
- Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
- Пилешки кюфтета със зеленчуци и кашкавал
- Пилешки кюфтета с ябълка и кафява захар
Коментари към Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна