Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
Необходими продукти:
- 2 пилешки филета
- 100 грама кашкавал
- глава кромид
- 1 яйце
- 2 супени лъжици картофено нишесте
- 4 супени лъжици зехтин за готвене
- подправки, включително зелени, по ваш избор
Начин на приготвяне:
Пилешкото филе и кашкавала нарежете на кубчета със среден размер. Лука и зелените подправки накълцайте ситно.
Смесете така подготвените продукти и към тях прибавете яйцето и нишестето. Разбъркайте старателно.
Сгорещете зехтина в тиган. С помощта на супена лъжица загребвайте от сместа и изпържете в мазнината под капак (на среден огън).
За да се получи красива апетитна коричка, в края на приготвянето махнете капака и запържете кюфтетата за няколко минути от всички страни.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: storinka.com.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Пилешки кюфтета със спанак и кашкавал
- Картофени кюфтета с пилешко
- Пуешки кюфтета с праз и чесън
- Пържени пуешки кюфтета с моцарела
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Пилешки кюфтета с извара и панировка от корнфлейкс
- Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
- Пилешки кюфтета със зеленчуци и кашкавал
- Пилешки кюфтета с ябълка и кафява захар
Коментари към Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук