Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
Необходими продукти:
- 1 килограм мляно пуешко месо
- 1/2 глава лук, нарязана ситно
- 1/2 червена чушка, наситнена
- 50 грама царевица от консерва
- 1/2 чаена чаша смлян тортила чипс
- 1 белтък
- 1/2 нарязана връзка магданоз
- 1 чаена лъжичка лют червен пипер
- 10 грама кимион
- 10 грама черен пипер, сол
- 1 супена лъжица зехтин за намазване
за авокадо дипа
- 1 авокадо
- 1/2 чаена чаша цедено мляко
- 1-2 чеснови скилидки
- 3 стръка пресен магданоз
- сол
Начин на приготвяне:
В купа сложете мляното пуешко месо и го подправете със сол, черен пипер, кимион, червен пипер и магданоз.
Добавете белтъка, лука, чушката, царевицата, чипса и омесете каймата до еднородност на продуктите. Охладете я и оформете кюфтенца. Загрейте скара, намажете я със зехтин и сложете кюфтетата.
Запечете ги и от двете страни до готовност.
През това време направете соса като за целта почистете авокадото, с лъжичка издълбайте месестата му част и я сложете в блендер.
Добавете скилидките чесън, магданоза, сол според вкуса ви и цеденото мляко. Разбийте до хомогенност и охладете. Поднесете готовите кюфтета, гарнирани с получения авокадо дип.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.watchwhatueat.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Пилешки кюфтета със спанак и кашкавал
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Пуешки кюфтета с праз и чесън
- Пържени пуешки кюфтета с моцарела
- Пилешки кюфтета с извара и панировка от корнфлейкс
- Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
- Пилешки кюфтета със зеленчуци и кашкавал
- Пилешки кюфтета с ябълка и кафява захар
Коментари към Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип