Пържени пуешки кюфтета с моцарела
Представяме ви вкусни и сочни пържени кюфтета, които са подходящи както за паста, така и да ги похапнете само с хляб, или пък да ги сервирате на клечка на вашето парти. Ето как да ги приготвите и за по-малко от час да сервирате апетитното ястие.
Необходими продукти:
- 500 грама пуешка кайма (или друга по избор)
- 1/3 чаена чаша хлебни трохи (галета)
- 3 супени лъжици прясно мляко
- 1 яйце
- 3 скилидки чесън
- 1 супена лъжица листенца свеж розмарин
- 125 грама моцарела
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 чаени чаши сос маринара
- магданоз за сервиране
- настърган пармезан за сервиране
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете каймата, хлебните трохи, млякото и яйцето. Смачкайте две скилидки чесън с преса и ги добавете и тях, подправете с розмарина, сол и черен пипер според вашия вкус.
Нарежете моцарелата на малки кубчета. Вземете по една супена лъжица от овкусената кайма и я разстелете в ръцете си, в центъра й сложете парченце моцарела и обвийте каймата около него. Оформете по този начин и останалите кюфтета.
В керамична тавичка подредете кюфтенцата едно до друго. Запечете ги във фурната за 10 минути на 200 градуса. Добавете соса маринара и допечете, докато месото е напълно готово.
Гарнирайте с магданоз и пармезан. Сервирайте с хляб или паста.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: goodhousekeeping.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Пилешки кюфтета със спанак и кашкавал
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Пуешки кюфтета с праз и чесън
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Пилешки кюфтета с извара и панировка от корнфлейкс
- Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
- Пилешки кюфтета със зеленчуци и кашкавал
- Пилешки кюфтета с ябълка и кафява захар
Коментари към Пържени пуешки кюфтета с моцарела