Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пържени пуешки кюфтета с моцарела

Пържени пуешки кюфтета с моцарела

Пържени пуешки кюфтета с моцарела - изображение

Представяме ви вкусни и сочни пържени кюфтета, които са подходящи както за паста, така и да ги похапнете само с хляб, или пък да ги сервирате на клечка на вашето парти. Ето как да ги приготвите и за по-малко от час да сервирате апетитното ястие.

Необходими продукти:

  • 500 грама пуешка кайма (или друга по избор)
  • 1/3 чаена чаша хлебни трохи (галета)
  • 3 супени лъжици прясно мляко
  • 1 яйце
  • 3 скилидки чесън
  • 1 супена лъжица листенца свеж розмарин
  • 125 грама моцарела
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 чаени чаши сос маринара
  • магданоз за сервиране
  • настърган пармезан за сервиране

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете каймата, хлебните трохи, млякото и яйцето. Смачкайте две скилидки чесън с преса и ги добавете и тях, подправете с розмарина, сол и черен пипер според вашия вкус.

Нарежете моцарелата на малки кубчета. Вземете по една супена лъжица от овкусената кайма и я разстелете в ръцете си, в центъра й сложете парченце моцарела и обвийте каймата около него. Оформете по този начин и останалите кюфтета.

В керамична тавичка подредете кюфтенцата едно до друго. Запечете ги във фурната за 10 минути на 200 градуса. Добавете соса маринара и допечете, докато месото е напълно готово.

Гарнирайте с магданоз и пармезан. Сервирайте с хляб или паста.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: goodhousekeeping.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл