Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
Необходими продукти:
- 250 грама пилешка кайма
- 1 яйце
- 1 средна тиквичка
- пшенични трици за панировка
- 2 супени лъжици пшенично брашно
- връзка магданоз

Начин на приготвяне:
Обелената тиквичка настържете, използвайки едро ренде.

Към нея добавете яйцето и каймата.

След това брашното и накълцания магданоз.

Смесете добре продуктите.

Загребвайте от каймата със супена лъжица (пълна, с връх) и оваляйте в пшенични трици (или използвайте галета).

Изпечете кюфтетата в намазнен нагорещен тиган под капак и на бавен огън.

Междувременно обърнете няколко пъти.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ablexur.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Пържени пуешки кюфтета с моцарела
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Печени картофени кюфтета с пилешка кайма
- Пилешки кюфтета с овесени ядки
- Пилешки кюфтета с крема сирене и сметанов сос
- Пуешки кюфтета с праз и чесън
- Пилешки кюфтета с ябълка и кафява захар
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Тропически пилешки кюфтенца
Коментари към Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици