Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
Необходими продукти:
- 250 грама пилешка кайма
- 1 яйце
- 1 средна тиквичка
- пшенични трици за панировка
- 2 супени лъжици пшенично брашно
- връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Обелената тиквичка настържете, използвайки едро ренде.
Към нея добавете яйцето и каймата.
След това брашното и накълцания магданоз.
Смесете добре продуктите.
Загребвайте от каймата със супена лъжица (пълна, с връх) и оваляйте в пшенични трици (или използвайте галета).
Изпечете кюфтетата в намазнен нагорещен тиган под капак и на бавен огън.
Междувременно обърнете няколко пъти.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ablexur.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Пилешки кюфтета със спанак и кашкавал
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Пуешки кюфтета с праз и чесън
- Пържени пуешки кюфтета с моцарела
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Пилешки кюфтета с извара и панировка от корнфлейкс
- Пилешки кюфтета със зеленчуци и кашкавал
- Пилешки кюфтета с ябълка и кафява захар
Коментари към Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици