Кюфтета с чесън и кашкавал
Необходими продукти:
- 450 грама кайма от говеждо месо
- 1/2 чаена чаша галета
- 1/4 чаена чаша настърган кашкавал
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 малка глава лук, настъргана
- 2 супени лъжици сос маринара
- 1 супена лъжица пресен розмарин, нарязан
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
- 1 супена лъжица пресен босилек нарязан
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 голямо яйце, леко разбито
За гарниране:
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете всички съставки и омесете каймата. Не прекалявайте с месенето, тъй като кюфтетата ще станат прекалено твърди.
- Оформете кюфтетата с навлажнени ръце, загребвайки по 2 супени лъжици от сместа.
- Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене.
- Загрейте фурната до 180 градуса и печете около 20-25 минути.
- Поднесете чесновите кюфтенца, гарнирани със сос маринара.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтета в лучен сос на фурна
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Кюфтета с картофи в сметанов сос
- Кюфтета с шамфъстък
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Сочни бирени кюфтенца с кашкавал
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
Коментари към Кюфтета с чесън и кашкавал