Кюфтета с панировка от ленено брашно в зеленчуков сос
Необходими продукти:
За кюфтетата:
600 грама кайма смес
1/2 глава лук
150 грама ръжен хляб (количеството е приблизително, добре е хлябът да не е пресен)
1/3 чаена чаша прясно мляко
ленено брашно за овалване на кюфтетата
черен пипер на вкус
сол на вкус
За зеленчуковия сос:
1 голяма глава лук
моркови на вкус
тиква на вкус
1 супена лъжица доматено пюре
преварена вода
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Начупете хляба на парчета и залейте с прясното мляко. Оставете да престои така 30 минути, а през това време направете соса: лука нарежете на полукръгчета, морковите и тиквата настържете едро.
Изпържете ги в малко количество олио на среден огън до полуготовност.
Прибавете доматеното пюре, налейте малко вода, колкото сместа да може да заври (трябва да преобладават зеленчуците, а не течността).
Към каймата прибавете половин глава настърган лук, накиснатия хляб (без корите) заедно с млякото, сол, черен пипер и омесете. Консистенцията трябва да е нито течна, нито много гъста.
Оформете кюфтета, оваляйте ги в ленено брашно.
Подредете върху зеленчуковия сос. Налейте вода, която не трябва да ги покрива напълно.
Изпечете за половин час във фурната при температура от 200 градуса.
Поднесете ястието с любима гарнитура.
Добър апетит!
Снимки: koolinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Пшенични кюфтета с плънка от кайма, орехи и доматено пюре
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Веган кюфтета с бял млечен сос
- Оризови кюфтета с пълнеж от кайма
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтенца от коприва
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
Коментари към Кюфтета с панировка от ленено брашно в зеленчуков сос