Кюфтета с панировка от ленено брашно в зеленчуков сос
Необходими продукти:
За кюфтетата:
600 грама кайма смес
1/2 глава лук
150 грама ръжен хляб (количеството е приблизително, добре е хлябът да не е пресен)
1/3 чаена чаша прясно мляко
ленено брашно за овалване на кюфтетата
черен пипер на вкус
сол на вкус
За зеленчуковия сос:
1 голяма глава лук
моркови на вкус
тиква на вкус
1 супена лъжица доматено пюре
преварена вода
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Начупете хляба на парчета и залейте с прясното мляко. Оставете да престои така 30 минути, а през това време направете соса: лука нарежете на полукръгчета, морковите и тиквата настържете едро.

Изпържете ги в малко количество олио на среден огън до полуготовност.

Прибавете доматеното пюре, налейте малко вода, колкото сместа да може да заври (трябва да преобладават зеленчуците, а не течността).

Към каймата прибавете половин глава настърган лук, накиснатия хляб (без корите) заедно с млякото, сол, черен пипер и омесете. Консистенцията трябва да е нито течна, нито много гъста.


Оформете кюфтета, оваляйте ги в ленено брашно.

Подредете върху зеленчуковия сос. Налейте вода, която не трябва да ги покрива напълно.

Изпечете за половин час във фурната при температура от 200 градуса.

Поднесете ястието с любима гарнитура.
Добър апетит!
Снимки: koolinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Печени кюфтета от субпродукти в було
- Индийски зеленчукови хапки
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Испански кюфтенца в доматена салца
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Доматена запеканка с кюфтета
- Домашни кюфтета от рулца от раци
Коментари към Кюфтета с панировка от ленено брашно в зеленчуков сос