Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Тиквени кюфтенца с киноа

Тиквени кюфтенца с киноа

Тиквени кюфтенца с киноа - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша заквасена сметана
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1-2 чаени лъжици накълцан на ситно свеж копър

за кюфтенцата:

  • 2 средни тиквички, настъргани
  • 3 яйца
  • 1 малка глава лук (настърган)
  • 1 чаена чаша сварена киноа
  • 3/4 чаена чаша панко галета (или смлян стар хляб)
  • 2 супени лъжици настъргано сирене пармезан
  • 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи по желание
  • шепа магданоз - нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

Сметаната, лимоновия сок и копъра разбъркайте добре в малка купичка, за да се получи еднородна смес. Подправете на вкус и покрийте, за да не изсъхва, след което приберете в хладилник до сервиране.

Тиквичките посолете и сложете в чиста кухненска кърпа. Увийте кърпата около тях и изстискайте колкото можете повече от течността в зеленчука.

Прехвърлете в купа, добавете яйцата и разбъркайте сместа. Сложете лука, киноата, хлебните трохи, настъргания пармезан и лютивата подправка, ако използвате. Накрая добавете накълцания магданоз, посолете. Покрийте и приберете за 2 чаша във фризер.

Загрейте зехтин или олио в голям тиган.

Вземете около 2 пълни супени лъжици от сместа и оформете кюфтенца, като изсипете съдържанието директно в тигана и с помощта на лъжицата оформите плоски кюфтенца.

Пържете ги, докато станат златистокафяви.

Отцедете готовите кюфтенца върху хартия и сервирайте със студения сметанов сос.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаЛюбопитноХранене при...ЛеченияБотаникаСнимкиДиетиЛайфстайл