Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз

Необходими продукти:
- 700 грама кайма
- 6 грама черен пипер
- 6 грама кимион, млян
- сол на вкус
- нарязан ситно магданоз
- 100 грама ориз
- 1 супена лъжица краве масло
- 20 грама бяло брашно
- 400 грама кисело мляко
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
В купа сложете каймата. Добавете солта, пипера, кимиона и магданоза. Разбъркайте добре и оформете кюфтенца. Подредете ги в намаслена тавичка и запечете за 20 минути на 180 градуса.
През това време сложете ориза в тенджера, налейте 3 чаени чаши вода и го сварете. В друг съд сгорещете масло, запържете брашното и налейте смес от кисело и прясно мляко. Бъркайте соса докато се сгъсти и го пресипете в тавата.
Увеличете градусите на 200 и гответе още 15 минути. Охладете ястието, пригответе чинии и разпределете ориза. Гарнирайте с кюфтенцата и млечния сос. Поднесете и хапнете с удоволствие.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: kuchennefascynacje.blox.pl
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Сочна телешка плескавица със сирене
- Картофени топчета с моркови
- Пуешки кюфтенца със спагети от тиквички
Коментари към Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз