Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз

Необходими продукти:
- 700 грама кайма
- 6 грама черен пипер
- 6 грама кимион, млян
- сол на вкус
- нарязан ситно магданоз
- 100 грама ориз
- 1 супена лъжица краве масло
- 20 грама бяло брашно
- 400 грама кисело мляко
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
В купа сложете каймата. Добавете солта, пипера, кимиона и магданоза. Разбъркайте добре и оформете кюфтенца. Подредете ги в намаслена тавичка и запечете за 20 минути на 180 градуса.
През това време сложете ориза в тенджера, налейте 3 чаени чаши вода и го сварете. В друг съд сгорещете масло, запържете брашното и налейте смес от кисело и прясно мляко. Бъркайте соса докато се сгъсти и го пресипете в тавата.
Увеличете градусите на 200 и гответе още 15 минути. Охладете ястието, пригответе чинии и разпределете ориза. Гарнирайте с кюфтенцата и млечния сос. Поднесете и хапнете с удоволствие.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: kuchennefascynacje.blox.pl
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтета от хляб и коприва
- Доматена запеканка с кюфтета
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Как да направим кюфтетата по-диетични с тиквички?
- Кюфтенца от ориз със зеленчуци
- Кюфтета с шамфъстък
- Доматени кюфтенца с Фета и джоджен
- Оризови кюфтета с гъби и зелен лук
Коментари към Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз