Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз

Необходими продукти:
- 700 грама кайма
- 6 грама черен пипер
- 6 грама кимион, млян
- сол на вкус
- нарязан ситно магданоз
- 100 грама ориз
- 1 супена лъжица краве масло
- 20 грама бяло брашно
- 400 грама кисело мляко
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
Начин на приготвяне:
В купа сложете каймата. Добавете солта, пипера, кимиона и магданоза. Разбъркайте добре и оформете кюфтенца. Подредете ги в намаслена тавичка и запечете за 20 минути на 180 градуса.
През това време сложете ориза в тенджера, налейте 3 чаени чаши вода и го сварете. В друг съд сгорещете масло, запържете брашното и налейте смес от кисело и прясно мляко. Бъркайте соса докато се сгъсти и го пресипете в тавата.
Увеличете градусите на 200 и гответе още 15 минути. Охладете ястието, пригответе чинии и разпределете ориза. Гарнирайте с кюфтенцата и млечния сос. Поднесете и хапнете с удоволствие.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: kuchennefascynacje.blox.pl
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
- Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфте в чушки камби
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
Коментари към Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз