Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки

Необходими продукти:
600 грама кайма
1 яйце
250 милилитра сметана
1/2 връзка пера зелен лук
1/2 връзка керевиз
1/2 връзка босилек
1/2 връзка магданоз
500 грама фиде на широки ленти
сол и пипер на вкус
1 филия стар хляб
месен бульон
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно зелените подправки, накиснете хляба в малко вода и след това отцедете. Намачкайте го и смесете с каймата и яйцето. Сложете сол, пипер и омесете добре. От получената смес оформете малки кюфтенца и ги сложете във врящия месния бульон да се приготвят, докато изплуват на повърхността. Тогава ги извадете с помощта на решетъчна лъжица и ги оставете на топло място.
Сварете фидето в подсолена вода и го отцедете. Сложете 100 милилитра месен бульон да заври, към него добавете сметаната и оставете за кратко на слаб огън. Смесете със зелените подправки, овкусете със сол и пипер.
Поднесете кюфтенцата с фидето и сметановия сос.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Картофена яхния с кюфтенца, зеленчуци и чесън
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Парти кюфтенца с индийско орехче
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
Коментари към Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки