Кюфтета със спанак в доматен сос Маринара
Необходими продукти:
- 220 грама крема сирене
- 1/4 чаена чаша задушен спанак
- 1 супена лъжица чесън на прах
- 1 чаена чаша настъргана моцарела
- 250 грама телешка кайма
- 250 грама свинска кайма
- 1 яйце
- 1/2 чаена чаша свеж магданоз
- 1/2 чаена чаша галета
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 2 чаени чаши сос Маринара
- 1/2 пакет грама фетучини (или спагети) - предварително сварени
Начин на приготвяне:
Смесете крема сиренето със задушения спанак, чесъна на прах и моцарелата. Разбъркайте, за да се смесят добре съставките.
В друга купа комбинирайте двата вида кайма, заедно с нарязания на ситно магданоз, яйце, галета, сол и черен пипер. Размесете добре, докато получите еднородна смес.
Вземете малко кайма, разстелете я на дланта си, сложете в центъра 1 чаена лъжица от сиренето със спанак и я завийте. С въртеливи движения оформете топка. Така направете и с останалите кюфтенца.
Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на котлона и наредете кюфтенцата, без да слагате никаква мазнина, разчитайте само на тази, която ще пусне месото.
След като ги запържите от всяка страна, добавете соса Маринара и разбъркайте. Оставете за 15 минути да къкрят на котлона на средна степен, докато сосът се сгъсти.
Поднесете кюфтенцата заедно с част от доматения сос върху сварените фетучини.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Пшенични кюфтета с плънка от кайма, орехи и доматено пюре
- Татарски кюфтета с кисели краставички и кашкавал
- Оризови кюфтета с пълнеж от кайма
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
- Ливанско кибе с ароматна плънка
Коментари към Кюфтета със спанак в доматен сос Маринара