Кюфтета от нахут с чесън и магданоз
Необходими продукти:
- 3 1/2 чаена чаша нахут, сварен или от консерва
- 1/3 чаена чаша нарязан пресен магданоз
- 2 яйца
- 1 1/2 чаена лъжичка кимион
- 1 чаена лъжичка чесън, пресован
- 3/4 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка лют червен пипер
- 1 1/2 чаена чаша галета
- олио за пържене
За гарниране:
- зелена салата
- млечен сос
Начин на приготвяне:
- Смесете нахута, магданоза, яйцата, кимиона, чесъна, солта и червения пипер в блендер.
- Пасирайте за кратко, колкото да се нареже нахута и да се смеси с останалите съставки. Не прекалявайте, тъй като в противен случай ще направите хумус.
- Изсипете сместа в дълбока купа и добавете галетата. Разбъркайте с вилица, за да се разпределят равномерно.
- Оформете всяко кюфте от 1/4 чаена чаша от сместа.
- Загрейте олиото в тиган на средно силен огън.
- Пържете кюфтетата за около 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят. Ако установите, че покафеняват прекалено бързо, намалете силата на котлона.
- Използвайте решетъчна лъжица, за да ги прехвърлите от тигана върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднесете кюфтенцата от нахут върху канапе от зелена салата, гарнирани с млечен сос.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от нахут и булгур
- Кюфтета от леща и кускус в доматен сос с чесън
- Кюфтета от боб и картофи
- Кюфтета от киноа и булгур с пармезан
- Пикатни кюфтета с черен боб и доматен сос
- Бобени кюфтета
- Кюфтенца от патладжан и нахут
- Панирани нахутени кюфтенца с млечен сос
- Кюфтета от леща с домати и стафиди
- Кюфтета от нахут с шунка, лук и магданоз
Коментари към Кюфтета от нахут с чесън и магданоз