Кюфтета от леща с гъби и чесън

Необходими продукти:
100 грама червена леща
2 супени лъжици брашно
2 глави лук
3 скилидки чесън
няколко пера зелен лук
150 грама гъби
1 супена лъжица чили сос (или 1 чаена лъжица лютивка)
олио
3 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чесъна, запържете ги до златисто в олиото. Добавете гъбите и разтворения в чаша вода чили сос. След това изсипете лещата (предварително измита). Разбъркайте всичко, сложете сол и пипер на вкус и затворете съда с капак.
По време на приготвянето налейте и останалата вода, важното е тя ще се поеме от лещата. Оставете за около 10 минути на котлона. После сложете нарязания зелен лук и брашното за сгъстяване на консистенцията и разбъркайте. От получената "кайма" оформете кюфтета и ги изпържете в олио от двете страни.
Поднесете със соева сметана или постна майонеза.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от нахут и кускус
- Бобени кюфтета
- Кюфтета от киноа и булгур с пармезан
- Кюфтенца от патладжан и нахут
- Панирани нахутени кюфтенца с млечен сос
- Бобени кюфтета с кашкавал, чесън и сос от краставици
- Лесни и безмесни бобени кюфтета
- Кюфтета от леща с домати и стафиди
- Кюфтета от нахут и булгур
- Кюфтета от нахут с шунка, лук и магданоз
Коментари към Кюфтета от леща с гъби и чесън