Бобени кюфтета

Необходими продукти:
450 грама бял боб
2-3 филии бял хляб
1-2 супени лъжици брашно
галета
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
магданоз, зелен лук
Начин на приготвяне:
Измийте боба, залейте го с вода за 4-5 часа, след което сварете до готовност в подсолена вода.
Накиснете хляба във вода и смелете заедно със сварения боб. Добавете 1 супена лъжица галета, брашното, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте всичко и разбийте за кратко. Оставете сместа да престои 30-40 минути на стайна температура и оформете от нея средни по големина кюфтета. Оваляйте всяко в галета и изпържете в нагорещено олио от двете страни до образуването на апетитна златиста коричка.
Поднесете ги горещи с нарязан зелен лук или магданоз. Може да добавите остър сос, сварени картофи или зеленчуци.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Кюфтета от нахут и кускус
- Кюфтета от киноа и булгур с пармезан
- Кюфтенца от патладжан и нахут
- Панирани нахутени кюфтенца с млечен сос
- Бобени кюфтета с кашкавал, чесън и сос от краставици
- Лесни и безмесни бобени кюфтета
- Кюфтета от леща с домати и стафиди
- Кюфтета от леща с гъби и чесън
- Кюфтета от нахут и булгур
- Кюфтета от нахут с шунка, лук и магданоз
Коментари към Бобени кюфтета