Лесни и безмесни бобени кюфтета
Необходими продукти:
- 300-400 грама сварен лимски фасул (зелен)
- 2 нарязани ситно чеснови скилидки
- 2 стръка пресен лук, нарязан ситно
- 3 супени лъжици пълнозърнесто брашно
- сол и черен пипер
- 1-2 яйца
- 3-4 капки соев сос
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
Сложете сварения боб в купа и го намачкайте с помощта на вилица. Към него прибавете чесъна, зеления лук, брашното, солта, пипера, соевия сос, сметаната и яйцата.
Разбъркайте до хомогенност, охладете за 30 минути и оформете кюфтенца. В тиган налейте зехтин, сгорещете го и ги изпържете. Отцедете върху кухненско руло и поднесете топли с гарнитура по ваш вкус.
Добър апетит!
Източник: antojandoando.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтенца от патладжан и нахут
- Кюфтета от нахут и булгур
- Кюфтета от нахут и кускус
- Бобени кюфтета
- Кюфтета от киноа и булгур с пармезан
- Панирани нахутени кюфтенца с млечен сос
- Бобени кюфтета с кашкавал, чесън и сос от краставици
- Кюфтета от леща с домати и стафиди
- Кюфтета от леща с гъби и чесън
- Кюфтета от нахут с шунка, лук и магданоз
Коментари към Лесни и безмесни бобени кюфтета