Панирани нахутени кюфтенца с млечен сос
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши нахутено брашно
- 2 чаени лъжици кимион
- 2 чаени лъжици черен синап
- 1 чаена лъжица семена фенел
- 2 чаени лъжици къри на прах
- 500 милилитра бира
- 1/2 чаена чаша кориандър, нарязан на дребно
- 1/4 чаена лъжица бакпулвер
- по 1 чаена чаша настърган картоф, тиква и морков
- 1/2 чаена чаша замразен грах, бланширан и отцеден
- олио за пържене
за соса:
- 200 грама кисело мляко
- 2 чаени лъжици фино настърган джинджифил
- кората на 1 лайм
- 2 супени лъжици ситно нарязани листа мента
Начин на приготвяне:
Пригответе соса, като смесите всички продукти за него. Приберете в хладилник, за да се изстуди преди сервиране.
Комбинирайте брашното с подправките. След това добавете зеленчуците и бирата. Разбъркайте добре.
Затоплете олио в тиган, то трябва да е около 3 сантиметра от дъното на съда. С лъжица слагайте от сместа малки хапки, които изпържете до златисто за около 1-2 минути от всяка страна. Отцедете върху хартия.
Сервирайте нахутените кюфтенца със соса и гарнирайте с кориандър.
Източник:
delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Супа от леща с грах, нахут и чесън
- Пилешки гърди с нахут и спанак
- Бобови култури
- Нахут с доматен сос и зеленчуци (Чоле)
- Супа от кестени и нахут с домати и чесън
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
Коментари към Панирани нахутени кюфтенца с млечен сос