Кюфтета от киноа и булгур с пармезан
Необходими продукти:
100 грама киноа
100 грама булгур
3 яйца
1 глава лук
50 грама зелен лук
100 грама пармезан
100 грама овесени ядки
100 грама галета
чесън на вкус
сол и черен пипер на вкус
зехтин
Начин на приготвяне:
Смесете киноата и булгура, измийте ги добре, сварете в подсолена вода до готовност и охладете.
Настържете пармезана ситно, нарежете зеления и стария лук, чесъна намачкайте с преса.
Смелете овесените ядки, за да се получи брашно.
Разбийте яйцата със сол, докато се образува лека пяна. Прибавете ги към сместа от булгур и киноа. След това сложете двата вида лук, чесъна, пармезана и разбъркайте всичко. Изсипете и овесеното брашно, отново разбъркайте добре и започнете да добавяте галетата постепенно, слагайте по 1 супена лъжица. Подправете със сол и черен пипер. Трябва да се получи достатъчно плътно тесто. Ако е необходимо, използвайте още малко галета.
Покрийте готовата смес с найлоново фолио и приберете в хладилника за 2 часа. След това от нея оформете кюфтета (получават се 16 броя с тегло около 75 грама всяко), сплескайте ги леко с длани и изпържете в зехтин (по 5 - 7 минути от всяка страна).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Кюфтета от нахут и булгур
- Кюфтета от леща и кускус в доматен сос с чесън
- Кюфтета от боб и картофи
- Кюфтета от нахут с чесън и магданоз
- Пикатни кюфтета с черен боб и доматен сос
- Бобени кюфтета
- Кюфтенца от патладжан и нахут
- Панирани нахутени кюфтенца с млечен сос
- Кюфтета от леща с домати и стафиди
- Кюфтета от нахут с шунка, лук и магданоз
Коментари към Кюфтета от киноа и булгур с пармезан